Güncel Haber

KORU PARKI İLE ‘BAHARA MERHABA’

Dört yıl içinde 48 bin metrekarelik alanı, yeşil alan haline getiren, 13 parkı hizmete açan Kadıköy Belediyesi, Sahrayıcedit Mahallesi’nde yer alan Koru Parkı açılışı ile “Bahara Merhaba” dedi. Açılışa Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin ve Kadıköy Meclis üyelerinin yanı sıra çok sayıda Kadıköylü katıldı. Gül fidanlarının dağıtıldığı etkinlikte, vatandaşlar müzik dinletisine dansla eşlik etti.

“HEP BERABER KARAR VEREREK GELECEĞİ TASARLAMALIYIZ”

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Koru Park’ın yapımı sürecinde vatandaşlarla birlikte hareket ettiklerini belirterek “Dört yıl önce bu parka geldiğimizde, şu anda yemyeşil bu alan, düzensizdi, kötüydü. Kadıköylülerle, burada yaşayanlarla ne yapabileceğimizi konuştuk. Önce endişe ettiler. Bir müddet sonra, konuşup birbirimizi dinleyince, herkesin ortak kararıyla bu parkı mahallelilerimize açtık” diye konuştu. Nuhoğlu konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Daha çok yeşil alana, spor alanına, sanat alanına, tiyatroya, müzeye ihtiyacımız var. Kentin daha hareketli olmasını sağlayacak, bize enerji verecek faaliyetlere ihtiyacımız var. Yerel yönetimler olarak yaşamlarınızın her alanında yanında olmalıyız. Hep beraber karar vererek geleceği tasarlamalıyız.”

10 PARKTA GÜL DAĞITILDI

‘Bahara Merhaba’ şenliği kapsamında 10 parkta eş zamanlı olarak gül fidanı dağıtımı yapıldı. Koru Parkı, Merdivenköy Parkı, Koşuyolu Parkı, Yaşam Parkı, Moda Parkı, Leylak Parkı, Milli Hakimiyet Parkı, 19 Mayıs Parkı, Kriton Curi Parkı, Barış Parkı’nda güllerle karşılanan Kadıköylüler neşeli dakikalar yaşadı.

KALAMIŞ’TA HIDIRELLEZ COŞKUSU

Kalamış Parkı’nda ise Hıdırellez coşkuyla kutlandı. Kadıköy Kent Konseyi ve sivil toplum örgütlerinin stant açtığı şenliğe Kadıköylüler yoğun ilgi gösterdi. Grup Agaphia, Grup Medusa, Erhan Demir, Hakan Ergün, Hıdırellez Potpori Grubu ve Ahmet Beyler’in sahne aldığı şenlikte, Sandık Folklor Grubu horon ile, Selhan Bedirhanlı Roman Grubu ise danslarıyla izleyenleri coşturdu.

4 YILDA 13 PARK HİZMETE AÇILDI

Kadıköy Belediyesi, Kadıköy’e 4 yıl içinde 48 bin 100 metrekare yeşil alan kazandırdı. Her yaş grubuna hizmet verebilen sosyal yaşam, spor ve dinlenme alanı olarak yeşil alanları genişleten belediye 13 yeni parkı hizmete açtı. Parklara çok amaçlı spor alanları, çocuk oyun alanları, temalı oyun grupları, spor aletleri ve süs havuzları yapıldı. Kentte park sayısını arttırırken bir yandan da ağaçlandırmaya ağırlık veren belediye, 5 bin ağaç dikti. Ayrıca Kadıköy’de 2017 yılı boyunca toplam 840 bin adet mevsimlik çiçek, 8 bin adet çalı ve 850 adet ağaç dikildi. 221 bin ağaç ilaçlandı, 115 ağacın restorasyonu yapıldı.

 

Başa dön tuşu